G4S Biztonságtechnikai Zrt. Központ

+36 1 439 2540

G4S Biztonságtechnikai Zrt. Győr

+36 96 510 710

Központi Raktár (Zay utca)

+36 1 439 3463

Szerviz Divízió

+36 1 439 3450

webre_bal_oldalra

 
Olvasók és azonosítók

Olvasók

feher_olvaso_dobozAz olvasók azok az eszközök, amikkel a felhasználók direktben találkoznak. A mai modern követelmények szerint már nem csak az fontos, hogy az olvasó milyen típusú kártyát, esetleg kártyákat olvas, hogyan azonosítja a kártyát, melyik kártyakódot olvassa, hanem az is, hogy az olvasó doboza, hogyan illeszkedik a térbe ( fali és asztali kivitel) , esetleg elrejthető e a falban, vagy egy keret mögött. Így megkülönböztetünk kompakt dobozolt olvasókat, illetve a falba építhető, elrejthető kivitelű OEM olvasókat is.

A már működő rendszerek korszerűsítése és bővítése miatt gyakori igény duál és multifunkciós olvasók felszerelése. Ilyen esetekben a már kiosztott kártyák és az új intelligens kártyák is kiolvashatóak egy olvasón keresztül. Meglévő rendszerekhez is illeszthetőek, így a fokozatos kártyatechnológia váltást könnyen át lehet velük hidalni.

A G4S Biztonságtechnikai Zrt. számos típusú kártyaolvasót gyárt és forgalmaz. Típustól függően Wiegand, Magnetic Stripe, RS232*, RS485, USB kimenettel rendelkeznek, melyek a legtöbb szabványos átjáró vezérlőhöz, elektronikához csatlakoztathatóak. A modern, elegáns kivitel biztosítja a különböző rendszerekben való könnyű installálhatóságot. Beépített kétszínű fény-, és hangjelzők biztosítják a felhasználók részére a visszajelzést. (Elolvasva, azonosítva, engedélyezve, vagy tiltva, választható külső vagy belső vezérléssel.)

G4S Biztonságtechnikai Zrt. által forgalmazott olvasók:

 • Indala passzív proximity olvasó család
 • HID passzív proximity olvasó család
 • IClass intelligens olvasók
 • ISO14443A Mifare író-olvasó család ? Mifare Smart
 • Bewator (Cotag) olvasó család
 • MR010L Legic olvasó család
 • MA730 ujjlenyomat olvasó család
 • Duál és munltifunkciós olvasók a fenti lehetőségek kombinációival
 • UHF címkék és olvasók

Azonosító technológiák

card_legicAz automatikus azonosítási rendszerek az élet minden területén egyre inkább kiváltják a manuális megoldásokat. Ennek egyik fő oka, hogy a megnövekedett személy, jármű, termék, áru, adat és egyéb forgalmat egy adott rendszeren belül már nem lehet manuálisan azonosítani, ellenőrizni, követni, nyilvántartani és visszakeresni.

Az elektronikus azonosítási rendszereknek sokféle fajtája létezik, melyeket különböző szempontok alapján osztályozhatunk. Előnyeiket és hátrányaikat összevetve kiderül, hogy az egyes módszerek milyen felhasználási területen alkalmazhatóak.

A G4S Biztonságtechnikai Zrt. a különféle rendszerek értékesítése során valódi alternatívát kíván nyújtani partnerei számára, különös figyelmet fordítva a leggazdaságosabb és a feladatnak legalkalmasabb rendszerek kidolgozására és kialakítására. A változó piaci környezet és vevőigények leghatékonyabb kiszolgálása érdekében cégünk egyben a technológiák fejlesztésére nagy hangsúlyt helyez. Cél, hogy az Ügyfelek érdekeit szem előtt tartva segítsünk kiválasztani a legmegfelelőbb azonosítási technológiát!

card_smartKínálatunk

 • Érintésnélküli Mifare smart kártya
 • Érintésnélküli LEGIC kártya
 • Rádiófrekvenciás azonosító (RFID) címkék
 • Proximity kártyák
 • UHF címkék és antennák
 • Vonalkódos azonosítók
 • Mágnescsíkos azonosítók
 • Biometrikus azonosítás

Érintésnélküli Mifare smart kártya

card_erintesnelkuliA smart kártyák alkalmazását a megnövekedett tárolandó adatmennyiségek és biztonsági követelmények teszik szükségessé. Ezek a kártyák a legmodernebb és legbiztonságosabb technológiát képviselik. Segítségükkel gyorsan, egyszerűen és biztonságosan hozzájuthatunk a kívánt szolgáltatásokhoz. Érintésnélküli smart kártyás rendszereinket a Mifare technológia, a megalapozott műszaki háttér és a folyamatos fejlesztés jellemzi.

Bankkártya (ISO) kivitelű, felülete mindkét oldalon közvetlenül nyomtatható. Nem lyukasztható, így ruházaton vagy testen való viselése esetén tok szükséges hozzá

Rádiófrekvenciás azonosító (RFID) címkék

card_hybridAz RF technológia alkalmazásának lehetősége szinte korlátlan. Széles körben alkalmazzák a logisztika területén, illetve minden olyan területen, ahol azonosításra és nyomkövetésre van szükség.

Az RF címkék különböző méretben és kialakításban kerülnek gyártásra, hogy a legjobban illeszkedjenek az adott felhasználáshoz, felületre vagy tárgyba applikálható módon.

A G4S Biztonságtechnikai Zrt. RF címkék és olvasók széles választékát tudja biztosítani, megismertetve partnereinket a technológia nyújtotta előnyökkel.

Proximity kártyák

azonositok_proximityA proximity kártyák érintkezés nélkül, antennákon keresztül kommunikálnak az olvasóval.

Rendkívül népszerűek és kényelmesen használhatóak olyan helyeken, ahol nagy tömegnek gyorsan és fennakadások nélkül kell áthaladni, mint például beléptető, biztonsági vagy tömegközlekedési rendszerek ellenőrző pontjain.

A passzív proximity kártyaolvasók irodaházakban, bankokban, ipari létesítményekben való felszerelése elegáns választás a felhasználók részéről.

Nagyobb leolvasási távolság esetén az aktív proximity technológiát ajánljuk.

Vastag és bankkártya (ISO) kivitelűek is lehetnek, első esetben öntapadós megszemélyesítő lap alkalmazásával egyik oldalukon megszemélyesíthetők, utóbbi esetben felületük mindkét oldalon közvetlenül nyomtathatóak. A vastag kivitel gyárilag lyukasztott, viselésük pánttal, csipesszel, yo-yoval egyszerűen megoldható. A bankkártya kivitel nem lyukasztható, így ruházaton vagy testen való viselése esetén tok szükséges hozzá

Vonalkódos azonosítók

A vonalkódos azonosítók az élet minden területén alkalmazhatók, könnyen és nagy tömegben használhatóak.

A vonalkód egyszerű és gyors módszert kínál az információ kódolására, mely egy elektronikus eszközzel könnyen olvasható. Elsősorban termékazonosításra, vagy termelésirányító rendszerek jelenléte esetén munkafolyamatok azonosítására használatos. Papírhordozón, vagy más azonosítókon másodlagos technológiaként is megjeleníthető.

Mágnescsíkos azonosítók

A mágnescsík egy szabványos méretű, plasztik PVC lap hátoldalán található, mely mágnesesen tárolja az információt.

Lo-Co és Hi-Co mágnescsíkok használatosak különböző mágnesezhetőséget nyújtva az azonosító csíkokon.

A mágnescsíkos azonosítás tipikusan a szállodai beléptető rendszerekben alkalmazott technológia. A mágnescsík más, ISO kivitelű kártyákon is megjelenhet másodlagos azonosító technológiaként.

Biometrikus azonosítások

azonositok_ujjlA jelfelismerő és feldolgozó processzorok számítási sebességének, és az algoritmusok hatékonyságának növekedésével a különböző egyedi és hamisíthatlan jellegzetességek alapján (retinavizsgálat, ujj- és tenyérlenyomat) történő azonosítás is mind inkább előtérbe kerül, főleg a fokozott biztonságot követelő területeken.

A biometrikus azonosítók önállóan, új vagy meglévő rendszerbe integráltan is alkalmazhatók, utóbbi esetben a meglévő azonosító technológia egészíthető ki nagyobb biztonságot igénylő bejáratokon vagy átjáróknál biometrikus olvasóval (az eddig használatos, de leleshető PIN tasztatúrák helyett).

A G4S Biztonságtechnikai Zrt elsősorban az ujjlenyomat azonosító eszközök fejlesztésében ért el sikereket. Különleges termékünk az embedded érintésnélküli smart kártya olvasót is tartalmazó ujjlenyomat olvasó, melynek használatakor az ujjlenyomat sablon (template) a kártyában is tárolható.

 

 

 

 
 

Friss hírek

AKCIÓ - FORGÓVILLA KÁRTYAOLVASÓVAL

 

SKIDATA FORGÓVILLA KÁRTYAOLVASÓVAL

 

Leírás

 A forgóvillás beléptető kapu általánosan használt berendezés az ellenőrizni kívánt beléptetési pontokon. Széleskörűen használt ipari létesítmények, kulturális és szórakozóhelyek, sportrendezvények, illetve kormányzati épületek beléptető helyein. A - külön rendelhető - átjáró vezérlővel és az alapfelszereltséghez tartozó kártyaolvasókkal egybeépített forgóvilla csak érvényes olvastatás után engedélyezi az áthaladást. Alkalmazásával megakadályozható, hogy egy kártyával több személy is belépjen a rendszer területére.

A forgóvilla fix forgókarral van felszerelve. A 3 darab egyenként 120° szögben elhelyezett kar közül egy mindig vízszintesen áll, gátolva az áthaladást. A forgóvilla mind két irányban elektronikusan vezérelhető. Beléptetéskor a belépést vezérlő egység az áthaladási iránynak megfelelő engedélyező jelet ad a forgóvilla vezérlőegységének. Ezt követően a karok megfelelő irányba történő megindítása után motoros utánforgató biztosítja a kényelmesebb áthaladást. Vészhelyzetben vagy áramszünet esetén a forgóvilla mind két irányban szabadon forgóvá tehető. Az olvasók a forgóvilla felületén helyezhetők el.

Bővebben...
Fejlesztések

A G4S Biztonságtechnikai Zrt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a GOP 1.1.1 pályázaton az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 104.637.920 Ft támogatást nyert.

Bővebben...
MA800 típusú autonóm ujjlenyomat-olvasó

 

Az MA800 típusú autonóm ujjlenyomat-olvasó ideális választás mind beltéri, mint pedig kültéri biometrikus azonosítást igénylő beléptető megoldások számára. Az ujjlenyomat-olvasó könnyen és egyszerűen alkalmazható autonóm biometrikus beléptető eszközként. Az ujjlenyomat-olvasó zárvezérlője infravörös távprogramozó eszközzel programozható, így az elektronikus ajtózárak közvetlenül vezérelhetők.

 

Bővebben...