G4View integrált felügyeleti rendszer ? a komplex megoldás

g4view1Az integrált felügyeleti rendszer több a független alrendszerek közös kezelő felületénél., hiszen az integráció megjelenik már a rendszerek felépítésénél is.
A tápellátás, vagy az adatátvitel általában sok felesleges párhuzamosságot, redundanciát rejt, melyek egységesítésével, közös platformra hozásával beruházási költségek takaríthatók meg úgy, hogy közben a teljes rendszer minősége és szolgáltatási szintje is javul.

A G4S által kifejlesztett integrált rendszer mindent szabványos Ethernet hálózati, IP protokoll alapra hoz, és lehetővé teszi, hogy az alrendszerek közvetlenül kommunikálhassanak egymással.

A G4View egy biztonságtechnikai integrált felügyeleti rendszer, melynek fő feladatai:

 • Közös kezelői felületet biztosít a biztonságtechnikai alrendszereknek;
 • Kapcsolatot hoz létre az alrendszerek között;
 • Közös naplózást végez.

Elsősorban biztonságtechnikai rendszerek kezelésére alkalmas, de képes kapcsolatot létesíteni épületautomatikai- és informatikai rendszerekkel is, valamint szinte bármivel, amire igény van. Főbb rendszerek:

 • Tűzjelző ? és oltórendszerekmonitok_g4view
 • Vagyonvédelmi (behatolás-jelző és terület/kerítésvédelem)
 • CCTV rendszerek
 • Beléptető rendszer
 • Automatika rendszer
 • Szállodai nyilvántartó rendszer
 • Raktárnyilvántartó
 • Informatikai szenzorok és alrendszerek
 • Hangosítási rendszer
 • Kaputelefon rendszer
 • Stb.

Topológia

g4touchA G4View alapvetően nem egy program, hanem egy programokból és G4Touch központokból álló hálózat. A hálózat egy decentralizált rendszert képez, melynek részei együttműködve oldják meg a feladatokat. Tehát nincs okvetlenül szükség dedikált szerverre.

Az egyes program modulok IP-alapon kommunikálva oldják meg a feladatokat. A IP-kommunikációs hálózat kialakításával különféle rendszer-topológiák alakíthatók ki.

Szerver-Kliens:

Ekkor a munkát a szerver végzi, de nincs kezelői felülete. A Kliensek viszont csak kezelői felülete van, érdemi működtetést nem végez. Egy szerverhez több kliens is kapcsolódhat, egy kliens több szerverhez is kapcsolódhat.

Master-Slave:

Ekkor a Slave gép ugyanazt mutatja (vagy legalábbis ugyanannak a rendszernek egy aspektusát), mint a Master gép.
Hierarchikus:

Ekkor egy kliens több komplett alrendszer felügyel, miközben az alrendszereknek is van saját megjelenítő felületük.

Egyetlen PC:

Tipikusan tűzjelző rendszerek kezelőfelületeként.

G4View és G4Touch rendszerséma

int_bizt_rendsz_alsoabra

 

 
 

Friss hírek

AKCIÓ - FORGÓVILLA KÁRTYAOLVASÓVAL

 

SKIDATA FORGÓVILLA KÁRTYAOLVASÓVAL

 

Leírás

 A forgóvillás beléptető kapu általánosan használt berendezés az ellenőrizni kívánt beléptetési pontokon. Széleskörűen használt ipari létesítmények, kulturális és szórakozóhelyek, sportrendezvények, illetve kormányzati épületek beléptető helyein. A - külön rendelhető - átjáró vezérlővel és az alapfelszereltséghez tartozó kártyaolvasókkal egybeépített forgóvilla csak érvényes olvastatás után engedélyezi az áthaladást. Alkalmazásával megakadályozható, hogy egy kártyával több személy is belépjen a rendszer területére.

A forgóvilla fix forgókarral van felszerelve. A 3 darab egyenként 120° szögben elhelyezett kar közül egy mindig vízszintesen áll, gátolva az áthaladást. A forgóvilla mind két irányban elektronikusan vezérelhető. Beléptetéskor a belépést vezérlő egység az áthaladási iránynak megfelelő engedélyező jelet ad a forgóvilla vezérlőegységének. Ezt követően a karok megfelelő irányba történő megindítása után motoros utánforgató biztosítja a kényelmesebb áthaladást. Vészhelyzetben vagy áramszünet esetén a forgóvilla mind két irányban szabadon forgóvá tehető. Az olvasók a forgóvilla felületén helyezhetők el.

Bővebben...
Fejlesztések

A G4S Biztonságtechnikai Zrt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a GOP 1.1.1 pályázaton az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 104.637.920 Ft támogatást nyert.

Bővebben...
MA800 típusú autonóm ujjlenyomat-olvasó

 

Az MA800 típusú autonóm ujjlenyomat-olvasó ideális választás mind beltéri, mint pedig kültéri biometrikus azonosítást igénylő beléptető megoldások számára. Az ujjlenyomat-olvasó könnyen és egyszerűen alkalmazható autonóm biometrikus beléptető eszközként. Az ujjlenyomat-olvasó zárvezérlője infravörös távprogramozó eszközzel programozható, így az elektronikus ajtózárak közvetlenül vezérelhetők.

 

Bővebben...