G4S Biztonságtechnikai Zrt. Központ

+36 1 439 2540

G4S Biztonságtechnikai Zrt. Győr

+36 96 510 710

Központi Raktár (Zay utca)

+36 1 439 3463

Szerviz Divízió

+36 1 439 3450

webre_bal_oldalra

 
Fejlesztések

A G4S Biztonságtechnikai Zrt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a GOP 1.1.1 pályázaton az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 104.637.920 Ft támogatást nyert.

Az alapkutatáson és alkalmazott kutatáson alapuló fejlesztés eredményeként olyan komplex biztonságtechnikai rendszerek kerülhetnek kialakításra, amik szabadon telepíthetőek, alakíthatóak át egy épületen belül, a belső kialakításoknak megfelelően az új bérlői igények szerint plusz kábelezési költségek nélkül.

? Intelligens, univerzális decentralizált szenzorhálózat és védelmi rendszer rádió-kommunikáció alapon? című projekt célja egy olyan új gyengeáramú integrált rendszerfelépítés kidolgozása, melyben a kiértékelés és a beavatkozás decentralizáltan megy végbe. Az új rendszerben nincs központ, az intelligens szenzorok osztják szét egymás között a feladatait. A szenzorok egy kis hatótávolságú, energiatakarékos, gyors rádiós hálózatba vannak szervezve, erre építve kommunikálnak egymással. A szenzorhálózat a tűzjelzők, gázveszély-jelzők, vagyonvédelmi szenzorok, és épületgépészeti szenzorokon túl a terveink szerint képes lesz a beléptető rendszer, a hangosítás, valamint az intelligens épület-funkciók megvalósítására is

Az így kialakult heterogén szenzorhálózatban nincs kitüntetett szerepű egység, ami jelentősen csökkenti a sérülékenységet, és segít elkerülni a szűk keresztmetszeteket. Az eszközök a szokásos galvánelem mellett napelemről, vagy más hálózat-független áramforrásról működhetnek, ami a karbantartást olcsóbbá teszi, és környezetvédelmileg is előnyös.

Mivel egy épületben a szenzorok egymástól mért távolsága egyéb előírások és tervezési elvek miatt jellemzően kicsi, így még kistávolságú rádiós kapcsolattal és erősen redundáns kommunikációs hálózat alakítható ki.

A fenti cél megvalósításához új megoldások kidolgozására van szükség, melyek tudományos szempontból újdonságnak számítanak. Ezért a projekt megvalósításában jelentős szerepet kap a Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem kutató-fejlesztő csapatai is. . A projekt időtartama 2010.02.01- 2012.01.31.

A szenzorhálózatok témaköre napjainkban igen jelentős kutatási területté vált, és az elektronika árának további csökkenése miatt ez várhatóan fokozódni fog. A teljesen decentralizált, rádiós szenzorhálózatok elmélete tudományos szempontból is lényeges, felhasználható többek között környezetvédelmi, repülési, útellenőrzési és sok egyéb területen is. Tekintve, hogy a kutatási eredményinket széles körben megosztjuk, kijelenthető, hogy a kutató-fejlesztő közönség számára jelentős tudományos-műszaki újdonságtartalmat állítunk elő.

Jelenleg a piacon rádiós, decentralizált és integrált rendszer nincs forgalomban és ismereteink szerint kidolgozott koncepció szintjén sem létezik, így az elképzelés világviszonylatban is újdonság.

 

szchterv

 
 

Friss hírek

AKCIÓ - FORGÓVILLA KÁRTYAOLVASÓVAL

 

SKIDATA FORGÓVILLA KÁRTYAOLVASÓVAL

 

Leírás

 A forgóvillás beléptető kapu általánosan használt berendezés az ellenőrizni kívánt beléptetési pontokon. Széleskörűen használt ipari létesítmények, kulturális és szórakozóhelyek, sportrendezvények, illetve kormányzati épületek beléptető helyein. A - külön rendelhető - átjáró vezérlővel és az alapfelszereltséghez tartozó kártyaolvasókkal egybeépített forgóvilla csak érvényes olvastatás után engedélyezi az áthaladást. Alkalmazásával megakadályozható, hogy egy kártyával több személy is belépjen a rendszer területére.

A forgóvilla fix forgókarral van felszerelve. A 3 darab egyenként 120° szögben elhelyezett kar közül egy mindig vízszintesen áll, gátolva az áthaladást. A forgóvilla mind két irányban elektronikusan vezérelhető. Beléptetéskor a belépést vezérlő egység az áthaladási iránynak megfelelő engedélyező jelet ad a forgóvilla vezérlőegységének. Ezt követően a karok megfelelő irányba történő megindítása után motoros utánforgató biztosítja a kényelmesebb áthaladást. Vészhelyzetben vagy áramszünet esetén a forgóvilla mind két irányban szabadon forgóvá tehető. Az olvasók a forgóvilla felületén helyezhetők el.

Bővebben...
Fejlesztések

A G4S Biztonságtechnikai Zrt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a GOP 1.1.1 pályázaton az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 104.637.920 Ft támogatást nyert.

Bővebben...
MA800 típusú autonóm ujjlenyomat-olvasó

 

Az MA800 típusú autonóm ujjlenyomat-olvasó ideális választás mind beltéri, mint pedig kültéri biometrikus azonosítást igénylő beléptető megoldások számára. Az ujjlenyomat-olvasó könnyen és egyszerűen alkalmazható autonóm biometrikus beléptető eszközként. Az ujjlenyomat-olvasó zárvezérlője infravörös távprogramozó eszközzel programozható, így az elektronikus ajtózárak közvetlenül vezérelhetők.

 

Bővebben...